Crosswords

Ez a lap egy másik web szerverre vezet. Az itt bemutatott keresztrejtvényeket angol nyelvtanárok készítették tanulásra, vizsgáztatásra. Egyszerűség kedvéért itt az egyes rejtvények cimeit adom meg, de a rejtvény lapról egyéb rejtvényeket is lehet keresni.

A felsorolt rejtvények fokozatosan nehezebbek.

Kezdjük az 1.-es rejtvénnyel.  A rejtvényben a kék számra kattintva, bejön a kérdés vagy a kulcs szó.  Accross (keresztül) a vizszintes szót jelenti.  Down a lefele, függőleges szót.

Olvassuk el a segitő mondatrészt és a kiegészítést irjuk be a fehér négyzetbe.

Az Enter szóra kattintva, ez bemegy a rejtvénybe. Ha segitség kell, ezt a Hint szóra kattintva, kapjuk meg betűnként. A beirt betüket később megváltoztathatjuk, de a kiértékelő ezt hibának számitja, és leszámítja az eredményből. Más rejtvények tetején jelenik meg a kitöltés módja.

Amint befejeztük az egész rejtvényt, kattintsunk a Check Puzzle parancsra a lap alján, ami visszajelzi eredményünket százalékban.

Ezután, kérem a rejtvényt lemásolni  (ctrl C), beragasztani egy e-mailbe (ctrlV)  és a rejtvény számával azonosítva beküldeni e-mail címemre: Xwords@medlist.com

 

Könnyű  1.   2.   3.   4.   5.  

Közepes  31.  32.  33.  34.  35. 

Nyelvtani  11.  12.  13.  14.  15.  16. 

Nehéz  41. 4243.

Nagyobb, de könnyű   21.  22.  23.